These money counting word problems are great for ages 8 and older who are looking to improve their money skills.
5
Count! There are 5 coins in the pile.
b
$5 + $5 + $2 + $2 + $1 + $2 + $1 = $18
$10
$3 + $2 + $5 = $10
18
Count! There are 11 in the first pile and 7 in the second pile.
$35
$3 + $2 + $2 + $1 + $5 + $1 + $12 + $5 + $4 = $35
c
1 quarter + 5¢ + 5¢ = 35¢
25¢ + 5¢ + 5¢ = 35¢
22
Count! There are 11 coins in the first pile and 11 coins in the second pile, therefore 22 coins in total.
The duck OR the dinosaur
$5 + $5 + $2 + 25¢ + 25¢ + 25¢ + 25¢ = $13
You have $13 in total.
$18
$5 + $2 + $5 + $2 + $1 + $1 + $2 = $18
b
1 dime + 1 dime + 1 dime + 5¢ = 35¢
10¢ + 10¢ + 10¢ + 5¢ = 35¢