These division word problems are great for ages 8 and older who are looking to improve their dividing skills.
5
45 ÷ 9 = 5
Each classmate will receive 5 cupcakes
$9
54 ÷ 6 = 9
Each neighbor donated $9
7
49 ÷ 7 = 7
There are 7 blocks for each colour.
$6
Don’t forget to include Amber! Amber + 2 friends = 3 people.
18 ÷ 3 = 6
Each person pays $6
10
50 ÷ 5 = 10
There are 10 dogs in the shelter.
6
12 ÷ 2 = 6
There are 6 children in Harry’s class.
$10
Don’t forget that there are three people at the movies (you + 2 friends).
$30 ÷ 3 = $10
$13
$26 ÷ 2 = $13
Each person pays $13
12
$36 ÷ 3 = 12
Each basket receives 12 oranges
4
$16 ÷ 4 = 4
Ben has 4 candy bars